Parastais delfīns
El Parastais delfīns (Delphinus delphis) Tas, iespējams, ir visizplatītākais no visiem delfīniem. Šis delfīns ir slavens ar savu atšķirīgo krāsojumu, kas ir tumši pelēks uz muguras un bālāks uz vēdera. Šis delfīnu veids ir pazīstams ar savu akrobātiku un lēcieniem pāri viļņiem. Tie ir ļoti sabiedriski dzīvnieki, kas dzīvo grupās līdz pat vairākiem simtiem.
Parastā delfīna diēta sastāv galvenokārt no mazām zivīm un kalmāriem. Šie delfīni ir neticami efektīvi mednieki, izmantojot dažādas metodes, lai atrastu un notvertu savu laupījumu, tostarp izmantojot eholokāciju.
Pudeļu delfīns
El Pudeļu delfīns (Tursiops truncatus) Pazīstams arī kā pudeļdeguna delfīns, tā ir vēl viena ļoti populāra un atpazīstama suga. Pudeļdeguma delfīniem ir ļoti daudzveidīga uzvedība, kas padara tos aizraujošus gan zinātniekiem, gan dzīvnieku mīļotājiem.
Šiem delfīniem ir daudzveidīgs uzturs, tostarp zivis, kalmāri un vēžveidīgie. Viņi ir pazīstami ar savu spēju strādāt komandā, lai nogādātu savu upuri uz ūdens virsmas, kur viņi to var vieglāk noķert. Pudeļu delfīni dzīvo mērenā un tropiskā jūras vidē visā pasaulē.
Orka
Pazīstams arī kā Zobenvalis (Orcinus orca), Orkas patiesībā ir delfīnu veids un ir lielākā delfīnu dzimtas suga. Ar savu raksturīgo melnbalto rakstu orkas ir iespaidīgas un spēcīgas būtnes.
Orkas ir pazīstamas ar ļoti daudzveidīgu uzturu, ēdot visu, sākot no zivīm līdz kalmāriem un citiem jūras zīdītājiem. Tos iedala divās grupās: iedzīvotāji, kas dzīvo stabilās ģimeņu grupās un barojas galvenokārt ar zivīm, un pārejošie jeb nomadi, kas ceļo mazākās grupās un medī galvenokārt jūras zīdītājus.
Rozā delfīns
El Rozā delfīns (Inia geoffrensis) Tā ir viena no ziņkārīgākajām delfīnu sugām, kas slavena ar savu unikālo rozā krāsojumu. Viņu dzimtene ir Amazones un Orinoko upju baseini.
Lai gan tie ir mazāk aktīvi nekā viņu jūras brālēni, tie ir lieliski peldētāji un barojas ar dažādām upju zivīm un vēžveidīgajiem. Tā kā tie ir saldūdens delfīni, tie demonstrē šīs jūras zīdītāju ģimenes neticamo daudzpusību un pielāgošanās spējas.
Smieklu delfīns
El Upes delfīns (Gampus griseus), saukts arī par Grampus delfīnu, ir eleganta un atšķirīga delfīnu suga, kas izceļas ar savu garo, slaido ķermeni ar nedaudz izliektu pieri.
Riso delfīna uzvedība atšķiras atkarībā no tā atrašanās vietas un grupas lieluma. Viņi ir pazīstami kā rotaļīgi, bieži demonstrējot akrobātisku uzvedību. Tāpat kā lielākā daļa delfīnu, viņu uzturs sastāv no dažādām zivīm un galvkājiem.
Dažādiem delfīnu veidiem ir unikālas un aizraujošas īpašības. Uzzināt vairāk par šiem dzīvniekiem ir ļoti svarīgi to aizsardzībai un saglabāšanai. Palielinot izpratni par šīm brīnišķīgajām būtnēm, mēs varam nodrošināt, ka arī nākamajām paaudzēm būs iespēja tās novērtēt.